Net ve brüt alan

Net alan: brüt ile arasındaki fark nedir ve neden konut satın alırken bunu bilmek gerekir?

Net alan: brüt ile arasındaki fark nedir ve neden konut satın alırken bunu bilmek gerekir?
Brüt alan« nedir ve »net" önekine benzer bir gösterge nedir
Bazen konut satın alırken / satarken, alıcı sözleşmede belirtilen inşaat ve diğer şartları (net alan veya brüt alan) özellikle incelememektedir. Böyle bir kararsızlık üzücü sonuçlara yol açar: bir kişi umduğu alanla açıkça konut satın alır.
Ve aynı zamanda satıcıdan aldatma yok! Basitçe «konut ve toplam alan», «net ve brüt» kavramları vardır. Belgeler net alandan bahsediyorsa, o zaman odanın tam olarak yaşanabilir kısmı anlamına gelir. Bu arada, sundurmalara ve teraslara da girebilir.
Türkiye'de, diğer birçok ülkede olduğu gibi, teknik belgelerde (teknik pasaport veya ISCAN) gayrimenkul için geçerli olan her zaman sadece brüt alanı belirtir. Bu gösterge, balkonlar, duvarlar, tavanlar da dahil olmak üzere dairedeki tüm binaların toplam alanını ima eder ve dışarıdan kabul edilir.
Alıcı net alanı bilmek isterse, geliştiricinin sağladığı dairelerin düzenine ilişkin belgeleri talep etmeniz gerekir. Mimar tarafından hazırlanan plan, her oda için net alanı belirtir.

Dairelerin gerçek alanını bağımsız olarak nasıl hesaplayabilirim?
Bir mülk seçerken, dairenin iç kullanım alanı hakkında lazer yardımıyla doğru bilgi sağlayacak modern ölçüm cihazlarını kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için cihazı açıp duvarlardan birine yönlendirmeniz yeterlidir ve çetele üzerinde doğru sayıları göreceksiniz.
Öyleyse neden brüt ve net alan göstergelerini bilmeniz ve bu tür soruları incelemeniz gerekiyor:
- Bir daire satın alırken, girişin toprakları için değil, metre maliyetinin bedelini ödemek oldukça mantıklıdır;
-Farklı satıcılardan gelen teklifler aynı gerçek yaşam alanı hakkında farklı bilgiler içerebilir ve anlamadan aynı şeyi satın almak mümkündür, ancak daha pahalıdır;
- Merkezi ısıtmaya sahip bir evden bahsediyorsak, sadece konut sayaçları için ödeme yapmanız gerekir;
- Reklam broşürlerine ve fotoğraflara koşulsuz olarak inanmamalısınız: deneyimli bir fotoğrafçı üç metre karede geniş bir stüdyo yapabilir.

Türk gelenekleri

Türk gelenekleri

Misafirperverlik, tüm dünyanın takdir ettiği ve sevdiği Türk halkının geleneğidir.

Tapu

Tapu

Türkiye'de TAPU, gayrimenkul alıcısının önemli bir belgesidir.

Net ve brüt alan

Net ve brüt alan

Net alan: brüt ile arasındaki fark nedir ve neden konut satın alırken bunu bilmek gerekir?

Uygulama Fark Bilişim - 2022